Перша країна ЄС достроково запустила сертифікати COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перша країна ЄС достроково запустила сертифікати COVID-19

Світ
525
Бельгія сьогодні, 16 червня 2021 року, достроково в тестовому режимі запустила сертифікати COVID-19, які повинні полегшити пересування по Європейському Союзу.
Про це на своїй сторінці в Twitter повідомила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.
«Європейський COVID-сертифікат почне діяти з 1 липня, однак якщо ви як країни-члени (ЄС. — Ред.) хочете, ви можете запровадити їх раніше добровільно. І це те, що зробила Бельгія, яка з сьогоднішнього дня дозволяє подорожувати з цими сертифікатами. Тож кожен, хто повністю вакцинований або має негативний результат тесту, або одужав від коронавірусу, може отримати його», — сказала вона, продемонструвавши свій COVID-сертифікат на смартфоні.
При цьому глава Єврокомісії повідомила, що вже 15 країн ЄС почали видавати сертифікати вакцинації, а до 1 липня всі 27 країн ЄС повинні приєднатися до системи.

Довідка Finance.ua:

  • 9 червня 2021 року Європарламент схвалив використання цифрового COVID-сертифікату. Такі сертифікати видаватимуть національні органи безкоштовно в цифровому або паперовому форматі з QR-кодом. Офіційно вони набудуть чинності з 1 липня 2021 року.
  • 11 червня 2021 посли 27 країн-членів ЄС схвалили пропозицію Єврокомісії про те, що люди, які повністю вакцинувалися мінімум за 14 днів до подорожі, повинні мати можливість вільно подорожувати з однієї країни ЄС в іншу.
До речі, в нашому телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо корисну інформацію щодо подорожей. Наприклад, з якою кредиткою краще їхати за кордон, або що треба знати про туристичне страхування. Тож підписуйтесь і подорожуйте з користю.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас