Стало відомо, коли з’являться внутрішні COVID-сертифікати у додатку «Дія» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли з’являться внутрішні COVID-сертифікати у додатку «Дія»

Казна та Політика
695
Внутрішні українські COVID-сертифікати мають з’явитись у додатку «Дія» 1 липня.
Як повідомляє пресслужба Офісу глави держави, про це йшлося на селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського.
«Триває робота над створенням так званого ковід-сертифіката. За даними Міністерства цифрової трансформації, 1 липня цього року внутрішній український „ковід-сертифікат“ має з’явитися в додатку „Дія“», — йдеться у повідомленні.
Також, як зазначили на нараді, відбувся офіційний запуск електронних лікарняних. Були проведені відповідні вебінари з лікарями.
На сьогодні 109 закладів охорони здоров’я вже випробували функціонал та видали електронні медичні висновки.

Довідка Finance.ua:

  • Пресслужба Міністерства охорони здоров’я повідомила, що люди, які щепилися двома дозами вакцини від COVID-19, можуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Президент Українського медичного клубу, заслужений працівник охорони здоров’я України Іван Сорока розповів, чим цей документ відрізняється від «COVID-паспорта», який все ще перебуває на стадії розробки.
  • ЄС дозволив щепленим громадянам вільні поїздки.
  • У Держприкордонслужбі розповіли про те, як мають бути оформлені документи, при наявності яких дозволяється перетинати кордон України на в’їзд під час карантинних обмежень або уникнути самоізоляції.
Як пандемія впливає на економіку України, ринок праці та зарплати українців загалом, читайте в нашому телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
tid.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас