В Нацбанку прокоментували ситуацію на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Нацбанку прокоментували ситуацію на валютному ринку

Валюта
2280
На міжбанківському валютному ринку упродовж минулого тижня спостерігалося суттєве (близько 43 млн доларів в середньому за день) переважання пропозиції іноземної валюти над попитом. Це обумовило укріплення курсу на 0,8% (з 27,2 до 27,0 гривень за 1 долар).
Про це написав голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин на своїй сторінці у Facebook.
Більше новин про валюту є в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб нічого не пропустити!
У чому причини. Таке переважання було обумовлене значним зростанням пропозиції іноземної валюти з боку клієнтів банків (на 18,7% до попереднього тижня), тоді як попит на іноземну валюту – навпаки – дещо знизився (на 2,7%). Збільшенню пропозиції іноземної валюти на ринку сприяли високі ціни на основні товари українського експорту – сільськогосподарську продукцію, залізну руду та сталь, а також збільшення попиту нерезидентів на державні цінні папери України.
Дії НБУ. З метою згладжування функціонування валютного ринку Національний банк вперше за останні 2 місяці застосовував валютні інтервенції у відповідності до Стратегії валютних інтервенцій, викупивши з ринку упродовж минулого тижня 375 млн доларів.
Загальне чисте сальдо валютних інтервенцій НБУ з початку 2021 року збільшилося до 655 млн доларів, що з урахуванням запозичень Уряду в іноземній валюті дозволило збільшити міжнародні резерви НБУ до 28 млрд доларів.

Довідка Finance.ua:

  • Як раніше розповів заступник голови Ради Нацбанку України Василь Фурман, в Україні курс гривні до долара зміцнився завдяки чотирьом головним факторам.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас