До 2026 року світові хедж-фонди володітимуть криптоактивами на суму $312 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2026 року світові хедж-фонди володітимуть криптоактивами на суму $312 мільярдів

Фінтех і Картки
307
Опитування 100 фінансових директорів хедж-фондів по всьому світу показало, що керівники очікують перевести в середньому 7,2% своїх активів в криптовалюту протягом п’яти років.
Хедж-фонди планують значно збільшити свою присутність в криптовалюті до 2026 року, показало нове дослідження компанії Intertrust. Це є серйозним вотумом довіри до цифрових активів після нещодавнього значного падіння цін і планів введення нових регуляційних заходів щодо капіталу, пише Financial Times.
За оцінками Intertrust, мова може йти в цілому про суму близько 312 млрд доларів активів в криптовалюті, виходячи з прогнозу групи даних Preqin про загальний розмір галузі хедж-фондів.
За словами Девіда Міллера, виконавчого директора найбільшої британської компанії з управління активами Quilter Cheviot Investment Management (більш 25,4 мільярда фунтів стерлінгів під управлінням), хедж-фонди «добре обізнані не тільки про ризики, а й про довгостроковий потенціал» криптовалют.
Зростаючий інтерес, який виявляють хедж-фонди, різко контрастує з широко поширеним скептицизмом серед більш традиційних керуючих активами, багато з яких як і раніше стурбовані величезною волатильністю криптовалют і невпевненістю в тому, як вони будуть регулюватися.
«Наразі інвестиції в криптовалюти, як і раніше, обмежуються клієнтами з високою толерантністю до ризику, і навіть в цьому випадку інвестиції зазвичай складають невелику частку активів», – заявила консалтингова компанія Morgan Stanley і Олівер Вайман в нещодавньому звіті про управління активами.
Про новини технологій та криптовалют ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Там же навчаємо не платити зайвого. Приєднуйтесь! 🤫
Опитування Intertrust, в число респондентів якого входять фінансові директори хедж-фондів з усього світу, які в середньому керують активами на $7,2 млрд, також показав, що всі опитані керівники в Північній Америці, Європі та Великобританії очікують, що принаймні 1% їх портфеля буде в криптовалюті.
Фонди Північної Америки очікують присутності в середньому на рівні 10,6%, в той час як хедж-фонди Великобританії і Європи планують тримати в криптовалютах в середньому 6,8% своїх активів.
За матеріалами:
Lenta.UA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас