Як часто можна брати відпустку за свій рахунок — Держпраці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як часто можна брати відпустку за свій рахунок — Держпраці

Особисті фінанси
23066
У Держпраці у Дніпропетровській області роз’яснили, чи можна отримувати відпустку без збереження заробітної плати декілька разів на рік.
Надання працівникам відпусток без збереження зарплати законодавчо визначено ст. 25 та ст. 26 Закону України «Про відпустки».
Так за вимогами ст. 25 певній категорії працівників за їх бажанням надається в обов’язковому порядку відпустка без збереження заробітної плати на термін, який не перевищуватиме кількість передбачених законодавством календарних днів.
Наприклад: пенсіонерам за віком та особам з інвалідністю III групи – тривалістю до 30 календарних днів щорічно. Якщо при написанні заяви на відпустку працівником буде вказано термін надання такої відпустки – 15 календарних днів, то у даного працівника в подальшому, до закінчення календарного року, виникає право на отримання в черговий раз такої відпустки строком до 15 календарних днів.

Плануємо відпустку: 10 місць для бюджетного відпочинку в Україні

Щодо надання працівникові відпустки без збереження заробітної плати за угодою сторін визначених ч.1 ст. 26, то така відпустка може надаватися працівникові за сімейними обставинами та з інших причин на термін, обумовлений угодою між працівником та власником або уповноваженим ним органом але не більше 15 календарних днів на рік.
Про важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
Якщо при написанні заяви про надання відпустки без збереження заробітної плати працівник вказує кількість календарних днів, яка менша, ніж максимальна кількість, передбачена ч.1 ст. 26, то у працівника виникає право на протязі календарного року на отримання при необхідності відпустки без збереження заробітної плати на невикористану ним кількість передбачених законодавством календарних днів. При цьому також необхідно узгодити дане рішення працівника з власником або уповноваженим ним органом.
Любите подорожувати? Тоді ви знаєте, що без кредитної картки за кордоном складно. Портал Finance.ua підібрав для вас найкращі пропозиції по кредитних картах.

Кредитні картки для мандрівників

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас