Відпустка в Україні: скільки коштуватиме оренда житла біля моря та гір (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відпустка в Україні: скільки коштуватиме оренда житла біля моря та гір (інфографіка)

Особисті фінанси
5445
У 2021 році найбільш популярними напрямками для відпочинку всередині країни залишаються Закарпаття, Одеська та Запорізька область.
За підсумками травня цього року в число найпопулярніших запитів українців щодо пошуку житла для відпочинку увійшли локації, які стосувалися відпочинку біля моря. Про це йдеться в результатах дослідження OLX Нерухомість.
Відпочинок біля моря. Найбільше українці цікавилися подобової оренди в Одесі, а запит «Аркадія» став найпопулярнішим — його вводили 103 тис. разів. Також українці активно цікавилися подобовою орендою житла в Чорноморську (53 тис. запитів).
Житло в Одесі з видом на море цікавило українців 38 тис. раз, а варіанти простіше неподалік від пляжу — майже 32 тис. раз. Також в категорії “Добова оренда” шукали:
  • Лузанівка (Одеса) — 30 тис. раз;
  • Аркадійський палац (Одеса) — 23 тис. раз;
  • Бердянськ (Запорізька область) — 21 тис. раз.
За даними OLX, найбільш бюджетним варіантом для цього року буде оренда будиночка в Очакові на Миколаївщині – в середньому це обійдеться в 180 грн / добу. Квартира в цьому місті коштує майже в два рази дорожче — 500 грн.
Відпустка в Україні: скільки коштуватиме оренда житла біля моря та гір (інфографіка)
У Залізному Порту, Херсонська область, зняти квартиру в багатоквартирному будинку вийде дешевше — 400 грн / добу, в Генічеську аналогічна оренда обійдеться трохи дорожче — в 500 грн.
У той же час оренда недалеко від більших міст обійдеться в цьому році значно дорожче. Так в Кароліно-Бугазі Одеської області за оренду житла доведеться віддати 600 грн / добу. Таку ж оплату попросять і за аналогічне житло в Чорноморську, в 20 км від Одеси. У самій Одесі квартира обійдеться в середньому 750 грн на добу, а в Затоці – 800 грн. У прибережній Сергіївці житло коштує трохи дешевше — 500 грн / добу.
Відпочинок у Карпатах:
  • найнижчі ціни на оренду в Славському Львівської області – тут будиночок можна зняти всього за 250 грн/день. У порівнянні з минулим роком оренда трохи подешевшала — тоді вона коштувала 300 грн;
  • у містечку Поляна на Закарпатті можна орендувати квартири в середньому за 500 грн. Така ж вартість житла і в приватному секторі Ворохти, з якої починається пішохідний маршрут на Говерлу;

Кредитні карти для мандрівників

  • трохи дорожче обійдеться відпустка поблизу Буковеля — житло в Яблуниці коштує в середньому 800 грн, а в Яремче — 1100 грн на добу (у порівнянні з 2020 — на 100 грн дорожче).
Відзначається, що оренда житла ближче до санаторіїв з мінеральними водами обійдеться відчутно дешевше. У Берегово оренда обійдеться в середньому 200 грн, в Трусквці квартиру можна орендувати за 350 грн, а в приватному секторі – 375 грн/добу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас