В Україні подорожчав імпортний газ: як змінилася ціна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні подорожчав імпортний газ: як змінилася ціна

Енергетика
595
Середня ціна імпортного природного газу в Україні в травні 2021 року зросла на 13,6% у порівнянні з квітнем і склала 291,72 дол. за тисячу кубометрів.
Про це повідомляється на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з посиланням на дані Державної митної служби.
«Державна митна служба України розрахувала середню вартість імпортного природного газу, що склалася в процесі його митного оформлення під час ввезення на територію України в період з 1 по 31 травня 2021 року, яка становить 8030,65 грн, або 291,72 дол., за 1 тис. куб. м», — йдеться в повідомленні.
Квітневий тариф:
  • середня ціна імпортного природного газу в Україні у квітні 2021 року зросла на 22% у порівнянні з березнем і склала 256,76 дол. за тисячу кубометрів.
Держрегулювання цін:
  • з 20 травня уряд більше не регулює ціни на газ для теплокомуненерго, оскільки ціни диктуватиме конкурентний ринок блакитного палива.
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що тепер всі теплокомуненерго, більшість з яких належать місцевій владі, будуть укладати контракти з газопостачальними компаніями самостійно. Крім того, прем’єр доручив членам Кабінету міністрів розробити законопроект про погашення боргів, які утворилися у теплокомуненерго.

Довідка Finance.ua:

  • Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та житлокомпослуг (НКРЕКП), розробила проєкт постанови про передачу повноважень щодо затвердження тарифів на рівень місцевих органів влади.
  • Кабінет міністрів України розпочав підготовку до наступного опалювального сезону. План передбачатиме всі деталі та відповідальність.
Стежте за економічними новинами в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути завжди в курсі всіх фінансових подій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас