Цифровий сертифікат вакцинації запустили в Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цифровий сертифікат вакцинації запустили в Німеччині

Світ
245
У Німеччині розпочалося покрокове впровадження цифрового сертифіката вакцинації CovPass, за допомогою якого повністю щеплені від коронавірусу жителі країни матимуть змогу засвідчити факт отримання щеплень.
Про це повідомляє DW із посиланням на міністра охорони здоров’я ФРН Єнса Шпана.
До речі, в нашому телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо корисну інформацію щодо подорожей. Наприклад, з якою кредиткою краще їхати за кордон, або що треба знати про туристичне страхування. Тож підписуйтесь і подорожуйте з користю.
За його словами, мета німецького МОЗ – до кінця червня зробити цифровий сертифікат вакцинації доступним для усіх, хто має право на його отримання. А починаючи з липня CovPass можна буде використовувати для поїздок всередині ЄС, планує Шпан.
“Метою є, щоб цей сертифікат вакцинації могли зчитувати також і в Гельсінкі, Амстердамі та на Майорці. Цим самим ми як Євросоюз також встановлюємо стандарти для міжнародних подорожей”, – зауважив міністр.
Вже зараз користувачі у Німеччині можуть завантажувати в крамницях застосунків новий мобільний додаток CovPass. Також у найближчому майбутньому буде оновлений застосунок Corona-Warnapp, в який також можна буде додати цифровий сертифікат вакцинації.
При цьому цифровий сертифікат не буде заміною традиційному паперовому сертифікату вакцинації, який діє у ФРН, а стане лише його доповненням – адже для того, щоб засвідчити отримання повного курсу вакцинації, не доведеться носити з собою паперовий документ.
Подати запит на отримання цифрового сертифіката жителі Німеччини зможуть у центрах вакцинації чи у сімейних лікарів, де їм робили друге щеплення. Крім того, центри вакцинації надсилатимуть цифрові ключі тим, хто вакцинувався. За допомогою ключів можна буде завантажити у мобільний додаток цифровий сертифікат вакцинації. Також його можна буде отримати в аптеках, надавши підтвердження отримання щеплень та документ, який засвідчує особу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас