Перша країна Євросоюзу визнала українські свідоцтва про вакцинацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перша країна Євросоюзу визнала українські свідоцтва про вакцинацію

Казна та Політика
766
Угорщина стала першою країною-членом Європейського Союзу, яка визнала українські свідоцтва про повну вакцинацію і відкриває кордони для українців з 11 червня.
Про це глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив у Twitter.
«Офіційно: Україна і Угорщина взаємно визнали свідоцтва про вакцинацію від COVID. З 11 червня можна подорожувати з вітчизняними свідоцтвами про повну вакцинацію. Вітаю колегу і друга Петера Сійярто з успішним втіленням нашої домовленості», — заявив Кулеба.
За його словами, Угорщина стала першою країною ЄС, з якою є таке рішення.
Нагадаємо, у травні МЗС України розпочало активну роботу над укладенням двосторонніх угод з визнання національних сертифікатів про вакцинацію для подорожей улітку. Зокрема, Україна готова укласти такі угоди з усіма зацікавленими країнами до того моменту, як на загальноєвропейському рівні з’явиться єдиний механізм сертифікатів вакцинації.

Довідка Finance.ua:

  • Європейський парламент 9 червня затвердив введення в ЄС цифрового COVID-сертифіката. Система цифрових COVID-сертифікатів почне діяти в ЄС з 1 липня.
  • В цей документ будуть занесені три типи даних: про вакцинацію, про негативний тест на коронавірусну інфекцію, а також про одужання після захворювання COVID-19.
  • У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що особи, яких щепили двома дозами вакцини проти COVID-19, за потреби можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію.
Як пандемія впливає на економіку України, ринок праці та зарплати українців загалом, читайте в нашому телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас