Маск представив надшвидку Tesla Model S Plaid з трьома потужними двигунами (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск представив надшвидку Tesla Model S Plaid з трьома потужними двигунами (фото, відео)

Технології&Авто
1473
Компанія з виробництва електромобілів Tesla представила флагманський електричний седан Tesla Model S Plaid, який стане «найшвидшим серійним автомобілем з коли-небудь створених».
Презентація пройшла на заводі у Фремонті (штат Каліфорнія).
Гендиректор Ілон Маск, підкреслив, що новітня ітерація Model S не піднесла сюрпризів: новий дизайн акумуляторної батареї, покращений тепловий насос, ротори двигунів з вуглецевою оболонкою і новий рекорд коефіцієнта лобового опору 0,208.
Крім того, на презентації електричний седан розганявся від 0 до 100 км/год за 1,99 секунди, що, за словами Маска, долає двосекундний бар’єр, який ніколи не вдавалося подолати жодному серійному автомобілю.
Як повідомляють виробники, електрокар має три двигуни сумарною піковою потужністю 1020 к. с, і розвиває максимальну швидкість 322 км/год (з відповідними шинами). Електрокар може проїхати близько 625 км на одній зарядці. Підвищена швидкість зарядки дає водіям запас ходу на 300 км всього за 15 хвилин.
У новій моделі S також є новий акумулятор, нова трансмісія.
За словами Маска, новий тепловий насос, який живить систему опалення, вентиляції та кондиціонування Plaid, працює на 30% краще в холодну погоду і вимагає на 50% менше енергії для обігріву кабіни.
Маск представив надшвидку Tesla Model S Plaid з трьома потужними двигунами (фото, відео)
Інтер’єр Model S також має низку оновлень, деякі з яких вже були розкриті, в тому числі кермо з вилкою, що викликало подив і додаткову увагу у багатьох.
Програмне забезпечення автомобіля розроблено так, щоб вчитися на поведінці водія, адаптуючись до його потреб, тому, якщо, скажімо, ви схильні відступати з проїжджої частини певним чином, автомобіль геокодує це місце і в кінцевому підсумку виконує цю дію через систему автопілота.
Маск представив надшвидку Tesla Model S Plaid з трьома потужними двигунами (фото, відео)
«Це буде просто зводити до мінімуму обсяг введення, який вам потрібно зробити, поки машина просто не прочитає ваші думки», — сказав Маск.
Поставки цієї моделі стартують 25 червня в п’ятницю ввечері.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас