СБУ накрила конвертаційний центр в Одесі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ накрила конвертаційний центр в Одесі

Кримінал
402
Служба безпеки України в Одесі викрила конвертаційний центр, який надавав «послуги» з незаконного відшкодування ПДВ та мінімізації податків.
Про це повідомляється на сайті СБУ.
За даними досудового слідства, організатори конвертцентру використовували реквізити понад 30-ти комерційних структур-імпортерів із ознаками фіктивності. Через здійснення удаваних торгових операцій вони забезпечували незаконну мінімізацію податкових платежів до держбюджету. «Послугами» зловмисників, за попередніми оцінками, користувались десятки підприємств реального сектору економіки.
СБУ накрила конвертаційний центр в Одесі
Організатори «конверту» також забезпечували замовникам переведення коштів у готівку через здійснення фіктивних фінансово-господарських операцій.
За підрахунками спеціалістів, у результаті лише зафіксованої операції, одному з великих підприємств регіону вдалося уникнути сплати податків до держбюджету на суму понад 6 млн грн.
СБУ накрила конвертаційний центр в Одесі
Правоохоронці провели низку одночасних обшуків в Одесі за місцями проживання фігурантів, а також в офісних і виробничих приміщеннях. У ході слідчих дій вилучено:
  • печатки та уставні документи комерційних структур із ознаками фіктивності;
  • чорнову бухгалтерську документацію;
  • комп’ютерну техніку, електронні ключі та носії інформації, що містять фінансово-господарську та бухгалтерську документацію, яка підтверджує протиправну діяльність.
У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру двом організаторам та шістьом співучасникам протиправної оборудки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас