SpaceX забезпечить швидкісним супутниковим інтернетом Starlink пасажирів комерційних авіаліній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX забезпечить швидкісним супутниковим інтернетом Starlink пасажирів комерційних авіаліній

Технології&Авто
234
Команда, що займається в компанії SpaceX супутниковим угрупованням Starlink, веде переговори з кількома авіакомпаніями для забезпечення пасажирів бездротовим Інтернетом під час польоту. Це очікуваний крок від бізнесу, який має намір забезпечити доступ до своєї супутникової мережі по всьому світу.
«Ми ведемо переговори з кількома авіалініями. У нас в розробці – власний авіаційний продукт. Наразі ми вже провели кілька демонстрацій і маємо намір доопрацювати його для встановлення на літаки в найближчому майбутньому», — заявив вчора представник SpaceX Джонатан Хофеллер (Jonathan Hofeller) на заході Connected Aviation Intelligence Summit.
З 2018 року SpaceX запустила близько 1800 супутників Starlink з тих 4400, які повинні скласти початкове угруповання для глобального покриття. В першу чергу це дозволить забезпечити швидким Інтернетом об’єкти там, де кабельне з’єднання відсутнє. У стадії бета-тестування Starlink забезпечує швидкість завантаження вище 100 Мбіт /с і цілком прийнятні затримки нижче 100 мс.
Мережа вже налічує десятки тисяч користувачів, які заплатили за супутникову тарілку Starlink і Wi-Fi роутер 499 доларів, а також оплачують щомісячну абонентську плату в $99.
У компанії SpaceX досить багато конкурентів, які готують власні угруповання низькоорбітальних інтернет-супутників. Amazon планує вивести на орбіту 3000 пристроїв, а OneWeb, яка ледь не збанкрутіла в недавньому минулому, вже вивела 182 апарати з планованих 640. При цьому вона вже повідомила про використання її Інтернету деякими авіакомпаніями з середини наступного року або навіть раніше.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас