Влада Японії зобов'яже оснащувати нові автомобілі камерами заднього виду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Японії зобов'яже оснащувати нові автомобілі камерами заднього виду

Технології&Авто
297
Уряд Японії має намір зобов’язати виробників автомобілів встановлювати на все нові моделі машин як стандартне обладнання камери заднього виду і сенсори, покликані запобігати наїздам і зіткненням при русі заднім ходом.
Після зміни відповідних нормативних актів такий порядок буде введений з травня майбутнього року, повідомила у вівторок газета Asahi; на автомобілі старих моделей при продовженні їх виробництва нову вимогу передбачається поширити з травня 2024 року.
Приводом до подібного нововведення, повідомляє газета, став трагічний інцидент в 2015 році, коли в місті Токусіма вантажівка при русі заднім ходом на смерть збила слабозору людину разом з її собакою-поводирем.
Зараз камери заднього виду і сенсори, що подають сигнали попередження при виявленні перешкоди, встановлюються в Японії на автомобілі у вигляді додаткової платної опції або як стандартне обладнання дорогих моделей.
Уряд Японії, як повідомляється, має намір зіграти провідну роль у виробленні також єдиного міжнародного стандарту для таких пристроїв. Переговори про це, за даними Asahi, вже ведуться.
Передбачається, зокрема, щоб камера і дзеркала заднього виду дозволяли фіксувати перешкоду на відстані від 0,3 до 3,5 м, а ультразвукові сенсори — від 0,2 до 1 м. Вони повинні бути налаштовані по висоті на зріст дитини.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас