Перші в світі. Парламент Сальвадора узаконив Bitcoin як платіжний засіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перші в світі. Парламент Сальвадора узаконив Bitcoin як платіжний засіб

Фінтех і Картки
411
Парламент Сальвадора проголосував за визнання Bitcoin платіжним засобом, повідомляє CoinDesk.
Законопроєкт підтримали 62 парламентарії, 19 проголосували проти, а ще троє утрималися. Повідомляється, що президент країни Наїб Букеле має намір підписати закон найближчим часом, після чого він набуде чинності «негайно».
Таким чином, прийняття Bitcoin до оплати стане обов’язковим. Криптовалюта стане платіжним засобом нарівні з доларом США.
Для створення інфраструктури під платежі в Bitcoin буде відведено 90 днів.
За словами Букеле, закон зобов’яже всі підприємства приймати Bitcoin для оплати товарів або послуг. Водночас уряд буде виступати як опора для організацій, які не бажають брати на себе ризик через нестабільний курс криптовалюти.
У найближчі дні чиновники з уряду Сальвадора зустрінуться з представниками Міжнародного валютного фонду, щоб обговорити ситуацію.
Нагадаємо, що ініціатива визнати Bitcoin офіційним засобом платежу в Сальвадорі виходила від президента країни Наїба Букеле. Економіка Сальвадора значною мірою залежить від грошових переказів або грошей, що відправляються додому. Водночас ці перекази оподатковуються, іноді обробляються протягом декількох днів і вимагають фізичної появи в банку для отримання. Як вважає президент, використання Bitcoin могло б розв’язати ці проблеми.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас