Міжбанк: чи «провалиться» курс нижче ніж 27 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чи «провалиться» курс нижче ніж 27 гривень

Валюта
942
Середа, мабуть, буде найцікавішим днем на валютному ринку цього тижня. Справа в тому, що сьогодні на міжбанк будуть впливати відразу кілька дуже серйозних і суперечливих факторів і від того, що в кінцевому підсумку ми побачимо ввечері по котируваннях долара — багато в чому буде залежати тренд по курсу як мінімум до середини червня.
На користь гривні спрацює фактор розрахунків з аукціону Мінфіну за ОВДП. Чиновники продали облігацій на суму в еквіваленті 19,12 млрд гривень. У тому числі – на $ 182,2 млн і на 14,16 млрд гривень. Це значні суми. І хоча частково це буде просто перевкладання раніше отриманих від держави коштів від погашення попередніх випусків облігацій — це істотно позначиться на ресурсному і валютному ринках. Як і держбанки, нерезиденти також активно купували ці папери і продавали під це валюту на торгах. Ці продажі багато в чому спровокували виходи НБУ з інтервенціями з купівлі надлишку долара і частково істотно грали на зміцнення гривні останніх днів.
Крім цього, психологічно зниження котирувань провокує активний розпродаж валюти експортерами на побоюваннях її подальшого просідання. І це теж формує певні настрої на ринку на користь ревальвації гривні.
Проти нацвалюти зіграє фактор купівель валюти «дочками» іноземних компаній під виведення дивідендів. Курс просідав, і вони не поспішали з купівлею основних сум під ці операції. Але кінець першої декади вже близько (а саме в цей період проходять подібні угоди) — і у цих клієнтів вже немає часу для завершення цих угод. Вони вийдуть на ринок з купівлею, і це частково збільшить попит на валюту.
Певну інтригу створює і НБУ. В останні дні після довгого затишшя він фактично по три рази за день виходить на міжбанк з викупом долара, що багато в чому і стримує просідання валютних котирувань. Тільки за вчора він викупив близько $ 120 млн і цим реально врятував долар від чергового обвалу. Швидше за все, регулятор і сьогодні з’явиться на торгах, і його цінники будуть основним орієнтиром по курсу для всіх учасників торгів. На момент виходу статті вже стало відомо про перший вихід Нацбанку з купівлею долара. Судячи з оперативності виходу регулятора, він всерйоз вирішив утримати курс долара від просідання нижче позначки 27 гривень.
Як і вчора — якщо продавцям все ж таки вдасться активно «поборотися» за курс і зупинити просідання котирувань, то «прокинуться» ті покупці, хто чекав «дна» за котируваннями. Якщо ж просідання продовжиться, то значна частина покупців і спекулянти продовжать грати «на пониження».
Котирування міжбанку, за нашими розрахунками, 9 червня будуть в межах: долар — коридор 27,00 — 27,20 грн, євро — коридор 32,80 — 33,15 грн.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США — 27,09 / 27,11
Євро — 33,02 / 33,04
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас