Білл Гейтс і Уоррен Баффет побудують АЕС на швидких нейтронах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білл Гейтс і Уоррен Баффет побудують АЕС на швидких нейтронах

Енергетика
3225
Енергетичні компанії засновника Microsoft Білла Гейтса і глави інвестиційного фонду Berkshire Hathaway Уоррена Баффета побудують у Вайомінгу ядерний реактор на швидких нейтронах з натрієвим теплоносієм.
За словами Гейтса, створення реакторів на швидких нейтронах «радикально змінить правила гри в енергетичній галузі», повідомляє The Guardian.
У реалізації проекту візьмуть участь компанія TerraPower, що належить Гейтсу, і компанія Баффета PacifiCorp. Компанії інвестують в майбутній реактор близько $1 млрд. Потужність установки – до 500 МВт.
При цьому точне місце розміщення демонстраційної установки нового реактора буде, як очікується, оголошено до кінця року. На будівництво демонстраційної установки реактора буде потрібно сім років.

Довідка Finance.ua:

  • Реактор на швидких нейтронах — ядерний реактор, в активній зоні якого немає сповільнювачів нейтронів і спектр нейтронів близький до енергії нейтронів поділу (~105 еВ). Нейтрони цих енергій називають швидкими, звідси і назва цього типу реакторів.
  • Дозволяє перетворювати відпрацьоване ядерне паливо в нове паливо для АЕС, утворюючи замкнутий цикл використання ядерного палива. У підсумку замість доступних нині 3%, використовується близько 30% потенціалу ядерного палива. Це розширює перспективу ядерній енергетиці на тисячоліття.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас