Країни, якими найкраще подорожувати на авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни, якими найкраще подорожувати на авто

Світ
1222
Україна посіла перше місце в рейтингу країн із найнижчими цінами в Європі.
Про це свідчать дані дослідження туристичного пошуковика momondo.ua. Портал проаналізував 31 країну Європи та оцінив їх за шістьма категоріями: клімат, безпека та інфраструктура, ціни, трафік та навколишнє середовище, прокат авто, природа та пам’ятки. У рамках цих категорій було визначено 17 факторів, які з усіх боків характеризують країну з точки зору привабливості для мандрівників.
Європейські країни, які варто дослідити за кермом:
  • Португалія посіла почесне перше місце як найкраща країна для автомобільної поїздки Європою, бо тут хороші дороги, чудова природа та багато пам’яток, а також невисокі ціни на оренду авто;
  • Іспанія посіла друге місце, отримавши високі оцінки майже в тих самих категоріях;
  • хоча погода в Люксембурзі не найкраща, він потрапив до трійки переможців завдяки своїй дивовижній природі та визначним пам’яткам. Крім того, тут прийнятні ціни на прокат авто, проживання і пальне та безкоштовні дороги, що зменшує вартість поїздки.

Рейтинг кредитних карток для мандрівників 🚗

Аналіз також показує, які країни отримали високі оцінки в кожній категорії. Нижче подано деякі висновки з дослідження.
Ціни. Ця категорія показує, наскільки в країні доступне пальне, проживання та паркування, а також політику плати за проїзд автомагістралями. Перше місце тут зайняла Україна, за нею слідують Литва, Росія, Польща та Румунія.
Прокат авто. У цій категорії країни відсортовано не лише за ціною на оренду, а й за рейтингами прокатних агенцій. Словаччина вийшла на перше місце через вдалу комбінацію недорогої оренди авто та високих рейтингів компаній з прокату. Також до п’ятірки увійшли Латвія, Словенія, Румунія та Польща.
Погода. Невелика кількість опадів і багато сонячних днів – ось рецепт успіху Іспанії, яка посіла в цій категорії перше місце. За нею йдуть Греція, Португалія і Туреччина.
Безпека та інфраструктура. У країнах, які отримали високі оцінки в цій категорії, мало аварій і хороші дороги. Топ-5 очолює Швейцарія, за нею в рейтингу – Нідерланди, Німеччина, Австрія та Швеція.
Трафік і навколишнє середовище. Ця категорія охоплює фактори, пов’язані з дорожнім рухом, такі як забруднення повітря, затори та кількість автомобілів на 1000 жителів. Вона також враховує кількість станцій для заряджання електромобілів, що важливо для водіїв екологічно чистих авто. Тут перше місце посіли Нідерланди, на другому місці Норвегія, а замикають п’ятірку Фінляндія, Ісландія та Швеція.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас