У Зеленського пояснили мету створення президентського університету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського пояснили мету створення президентського університету

Казна та Політика
460
В Офісі президента заявили, що мета створення президентського університету полягає в необхідності підвищення конкурентоспроможності вищої освіти на глобальному ринку освітніх послуг, більшої адаптивності до сучасних освітніх технологій і більшої інтегрованості у світові наукові системи.
Про це йдеться у коментарі радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка.
«Не сумніваюся, що будь-яку прогресивну ідею у нас спершу буде піддано остракізму. Без належної оцінки мотивів ухвалення того чи іншого рішення. Так, на жаль, прийнято в останні роки. Проте мотивація створення саме президентського університету є абсолютно своєчасною і очевидною», — заявив він.
За словами Подоляка, Україна дещо відстає з темпами впровадження освітніх інновацій.
«Світ занадто швидкий і занадто мінливий з огляду на комунікації, пріоритетні технології, типи конкуренції. Адже йдеться в даному разі абсолютно не про будівництво будівлі чи вибір конкретної локації. Йдеться про базові передумови», — додав він.
Радник керівника ОП погодився з тим, що в Україні є досить непогані вищі навчальні заклади, але, на його думку, всі вони інтегровані в традиційні системи викладання і в традиційні системи організації навчально-дослідного процесу.
«А президент пропонує інноваційну модель — нові факультети, які потрібно створювати з нуля і з новими навчальними програмами; інші технології і методики навчання; нові професорсько-викладацькі колективи. Ідея — в різкому підвищенні нашої конкурентоспроможності на глобальному ринку освітніх послуг, більшої адаптивності до сучасних освітніх технологій і більшої інтегрованості в світові наукові системи», — переконаний Подоляк.
За його словами, організаційний підхід очільника держави в даному випадку простий: «Нам не потрібно ламати те, що вже добре працює. Але ми можемо суттєво розширити лінійку пропозицій і спробувати інші способи організації навчального-дослідницького процесу».

Довідка Finance.ua:

  • 31 травня Президент Зеленський підписав указ про створення в Україні президентського університету, де готуватимуть фахівців у сфері інформаційної та кібербезпеки, штучного інтелекту, нанотехнологій, аерокосмічних, енергетичних і біотехнологій.
  • За словами очільника держави, в президентському університеті готуватимуть «людей майбутнього» кращі викладачі. Згідно з указом, університет фінансуватиметься на засадах державно-приватного партнерства.
  • Початок навчання заплановано на 1 жовтня 2023 року.
Про всі головні зміни в законодавстві щодо ваших особистих коштів ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас