Як накопичити 1 млн доларів — порада експерта (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як накопичити 1 млн доларів — порада експерта (інфографіка)

Особисті фінанси
5223
Кожен мріє мати 1 млн доларів на рахунку, щоб жити заможно і мати забезпечену старість.
Про те, як накопичити таку суму, розповів засновник Investudio Андрій Масло під час інтенсиву «Investinsight».
Є поняття дохідності – це те, скільки приносить актив його власнику протягом року, і є поняття реальної дохідності, те, що по факту отримує власник, зазначає експерт.
Зі слів Масло, якщо починати з 10 тис. доларів з дохідністю щороку 15% річних із дофінансуванням 1 тис. дол. на рік та з довгим горизонтом часу в 30 років, то починаючи з 1 по 30 рік, ви цілком можете заробити 1 млн доларів.
Але при цьому обов’язково має бути реінвестування (повторне, додаткове вкладення капіталу. — Ред.). Цей ефект, переінвестування на довгий проміжок часу, включає функцію складного відсотка — це коли ваші зароблені гроші теж починають заробляти гроші.
Як накопичити 1 млн доларів — порада експерта (інфографіка)
Якщо без реінвестування, то протягом 30 років ви можете заробити лише 100 тис., а з реінвестуванням ви б заробили 100 тис. доларів вже швидше — на 15-й рік, а на 30-й рік — 1 млн доларів.
Як накопичити 1 млн доларів — порада експерта (інфографіка)
Цікаве спостереження. За один лише 30 рік (оскільки сума велика) ви заробите стільки, скільки за перші 17 років. Довгий проміжок часу творить дива.
Наприклад, в США понад половини сімей інвестують в фондовий ринок. Люди, починаючи свою кар’єру, планують, як вони будуть жити на пенсії. Вони можуть з невеликими коштами на початку вийти на пенсію та отримати забезпечену старість. В нас такої практики немає, але молодь уже більш свідомо ставиться до цього.
«Якщо говорити про інвестиційні портфелі: не потрібно багато грошей, а потрібно багато часу. Не потрібно поспішати, розважливо і послідовно виконувати те, що потрібно робити для того, щоб цей капітал сам маневрував до того часу», — підсумував Масло.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні збільшилась кількість гривневих мільйонерів. За попередніми підсумками деклараційної кампанії, доходи у сумі понад 1 млн грн задекларувала 8451 особа. У порівнянні з минулим роком їх кількість зросла на 6%.
  • Найбільша кількість мільйонерів обліковується в м. Києві (3375 осіб.); Дніпропетровській обл. (684 особи); Харківській області (595 осіб); Київській області (540 осіб).
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас