Квартальна виручка провідних інвестбанків світу досягла максимуму за 6 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Квартальна виручка провідних інвестбанків світу досягла максимуму за 6 років

Фондовий ринок
203
Виручка 12 найбільших інвестиційних банків світу за підсумками першого кварталу 2021 року зросла на 39% і досягла максимуму за останні шість років.
Про це повідомляється в дослідженні аналітичної компанії Coalition.
У січні-березні показник склав $62,9 млрд порівняно з $45,2 млрд за такий же період минулого року.
Виручка від торгівлі акціями і похідними інструментами злетіла на 63% і досягла $17,7 млрд. З урахуванням краху американського хедж-фонду Archegos Capital Management зростання склало всього 6%, йдеться в повідомленні.
У сфері інвестиційного банкінгу стрибок склав 73% – до $17,1 млрд, що є рекордом. Це було пов’язано в тому числі з різким посиленням активності в сфері злиттів і поглинань (M&A), а також зростанням обсягів випуску акцій.
Сукупний дохід провідних банків від операцій з активами з фіксованою прибутковістю, валютами і сировинними товарами (FICC) підвищився на 15% і склав $28 млрд. Зростання було зумовлене збільшенням обсягів торгівлі, у тому числі сировинними товарами, і підвищенням клієнтської активності.
Coalition включає в число найбільших інвестбанків світу Goldman Sachs Group, JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc., Bank of America Corp., Morgan Stanley, Deutsche Bank, Barclays, Credit Suisse, UBS, HSBC Bank Plc, BNP Paribas, Societe Generale. При цьому аналіз компанії не враховує великі австралійські і канадські банки і фінансові компанії країн з економікою, що розвивається, які вирізняються значним обсягом операцій з сировиною.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас