Маск анонсував перше в світі реактивне авто (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск анонсував перше в світі реактивне авто (фото)

Технології&Авто
1487
Tesla випускатиме реактивні електромобілі. Першим електрокаром, який отримає реактивні двигуни, стане Roadster другого покоління. Але згодом ця технологія може з’явитися і на інших моделях компанії, пише bagnet.org.
Новий Roadster, який має з’явитися в продажу «в найближчі роки», отримає спеціальний пакет модифікацій SpaceX, названий на честь аерокосмічної компанії Ілона Маска. Він передбачає наявність 10 мініатюрних реактивних двигунів, що працюють на охолодженому стислому повітрі, яке буде зберігатися в спеціальному баку.
Маск анонсував перше в світі реактивне авто (фото)
Схожу систему використовують ракети SpaceX для коригування траєкторії польоту.
Нова для автопрому технологія дозволить наблизитися до «меж можливостей людського організму» під час розгону.
У зв’язку з цим, Маск рекомендував відмовитися від купівлі Tesla Roadster у виконанні SpaceX людям, у яких є проблеми зі здоров’ям. На його думку, динамічні характеристики електрокара можна порівняти з американськими гірками.
До того ж, для клієнтів марки буде доступна базова версія Roadster з трьома електромоторами. Подібна модифікація зможе розганятися до «сотні» приблизно за дві секунди, а запас ходу моделі на одному заряді акумулятора складе близько тисячі кілометрів.
Незважаючи на те, що серійне виробництво Tesla Roadster другого покоління ще не почалося, компанія вже приймає замовлення. Вартість чотиримісного електрокара з першої партії, яка складе близько тисячі екземплярів, становить 250 тисяч доларів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас