Уряд пом'якшив переведення пенсій виключно на банківські картки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд пом'якшив переведення пенсій виключно на банківські картки

Казна та Політика
2976
Кабінет міністрів вирішив внести зміни у своє рішення, яке було ухвалено у березні, щодо переводу пенсій та інших соціальних виплат на банківські картки. Перехід на картки буде правом, а не обов’язком.
Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.
«Ще одне важливе питання соціальної сфери — це доставка пенсій. Як я і обіцяв, така доставка має відбуватися максимально комфортно для людей. Перехід на отримання пенсій з готівкової у карткову форму має відбуватися поступово, реалізовуватися як право людей, а не обов’язок», — сказав він.
За словами прем’єра, уряд сьогодні закріпить зміни у відповідній постанові.
Водночас текст проекту постанови поки що не оприлюднений, тому деталі рішення невідомі.
Нагадаємо, Пенсійний фонд України підготував проект Порядку проведення конкурсу з відбору організацій, які здійснюють виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України. До проведення конкурсу пенсії доставлятиме «Укрпошта».

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет міністрів ухвалив постанову «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України».
  • З 1 вересня 2021 року отримання грошей у готівковій формі буде безкоштовним лише для частини пенсіонерів.
  • У Пенсійному фонді України назвали банки, які з 1 вересня будуть виплачувати пенсії українцям. Пенсіонери, які досі отримували свою пенсію через «Укрпошту», мають до 1 вересня обрати один із цих банків і відкрити в ньому рахунок.
Як накопичити на пенсію? Як докупити страховий стаж до пенсії? Чи варто вкладати в НПФ? Відповіді на ці та інші питання про пенсії ви зможете знайти в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас