Доставка пенсій поштою: ПФУ підготував умови конкурсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доставка пенсій поштою: ПФУ підготував умови конкурсу

Казна та Політика
276
Пенсійний фонд України підготував проект Порядку проведення конкурсу з відбору організацій, які здійснюють виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України. До проведення конкурсу пенсії доставлятиме «Укрпошта».
Проект документу оприлюднений для обговорення на сайті Федерації профспілок України.
Згідно з проектом, до участі в конкурсі допускаються оператори поштового зв’язку, які провадять господарську діяльність у сфері надання послуг поштового зв’язку протягом не менше ніж п’ять років.
Крім того, оператори повинні надавати послуги в адміністративно-територіальних одиницях, в яких працюють головні управління Пенсійного фонду України, структурні підрозділи з питань соціального захисту населення місцевих адміністрацій та громад.
Також такі оператори поштового зв’язку повинні мати фінансову та матеріально-технічну спроможність забезпечити схоронність коштів, призначених для виплати пенсій та грошової допомоги, та їх доставку одержувачам.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України». З 1 вересня 2021 року отримання грошей у готівковій формі буде безкоштовним лише для частини пенсіонерів.
Відзначимо, зараз через «Укрпошту» отримують пенсії 3,5 млн осіб.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас