Суд Норвегії зобов'язав Tesla виплатити по 16 тисяч доларів власникам електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Норвегії зобов'язав Tesla виплатити по 16 тисяч доларів власникам електромобілів

Світ
1393
У Норвегії суд визнав Tesla винною в обмеженні запасу ходу і швидкості зарядки електромобілів і призначив великий штраф – 136 000 крон ($16 000) на кожного покупця, повідомляє місцеве видання Nettavisen.
У 2019 Tesla випустило оновлення прошивки для електромобілів Model S і Model X з батареєю ємністю 85 кВт/год, які випускалися в період з 2013 по 2016 рік. Після цього апдейту клієнти почали скаржитися на зниження ємності акумулятора і збільшення часу зарядки на станціях Supercharger. Виробник пояснив необхідність внесення змін міркуваннями безпеки і прагненням продовжити термін служби акумулятора. Одночасно Tesla уточнила, що запас ходу після встановлення оновлень скоротився лише у невеликої частки машин. Але далеко не всіх влаштувало таке пояснення і група незадоволених клієнтів подала колективний позов проти американського виробника. 29 квітня суд виніс рішення на користь позивачів.
Західним ЗМІ не вдалося швидко отримати коментар у представників компанії. Ще торік компанія розпустила PR-відділ і зазвичай не відповідає на запити ЗМІ. Компанія може оскаржити рішення до 30 травня, або виплатити компенсації.
Позов до Tesla подали лише 30 власників електромобілів. Однак загалом в Норвегії налічується приблизно 10 тисяч машин, що підпадають під вищезазначені критерії. І якщо інші власники теж звернуться до суду і доб’ються виплати компенсації, то компанії може загрожувати штраф у розмірі 160 мільйонів доларів, зазначає Forbes.
У серпні 2019 року аналогічний колективний позов до Tesla подали власники автомобілів компанії в США.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас