МВФ представив план закінчення пандемії COVID-19: потрібно 50 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ представив план закінчення пандемії COVID-19: потрібно 50 мільярдів доларів

Світ
431
У травні 2021 року МВФ представив план закінчення пандемії коронавірусу. Ціна питання – 50 мільярдів доларів. Однак ці гроші допоможуть тільки в разі, якщо людство погодиться на збалансовані глобальні дії.
Програма від МВФ передбачає вакцинацію, тестування та захист від ризиків погіршення ситуації. У документі йдеться, що ситуація з коронавірусом у світі залишається складною. Незважаючи на всі зусилля країн і організацій, люди продовжують заражатися COVID-19.
Пандемія також викликала суттєвий прогрес економічної ієрархії країн. Багаті держави мають потужний доступ до вакцин і великі можливості для відновлення економіки. Зокрема, в США вакцинували вже більше ніж 40% населення, в країнах Африки – менше ніж 2%.
Водночас в МВФ впевнені: світ може вийти з пандемії. Для цього пропонують такі кроки:
істотно збільшити кількість вакцинованого населення: до 40% людства в 2021 році і до 60% – в першій половині 2022;
забезпечити достатній рівень тестування на COVID-19, підтримувати запаси медикаментів та посилити охорону здоров’я населення в регіонах, де фіксують низький рівень вакцинації;
страхувати ризики погіршення ситуації. Зокрема, інвестувати в додаткові потужності з виробництва вакцин і розробити плани дій у разі надзвичайних ситуацій.
35 мільярдів доларів у МВФ пропонують направити як грантове фінансування: 22 мільярди можуть виділити країни G20, решту суми отримають з інших джерел.
Ще 15 мільярдів дадуть країни, які мають потенційну підтримку від механізмів фінансування проти COVID-19, які створили багатосторонні банки розвитку.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас