Світовий банк проведе експертизу законопроєктів у пенсійній сфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк проведе експертизу законопроєктів у пенсійній сфері

Казна та Політика
318
Світовий банк проведе експертизу законопроєктів у пенсійній сфері.
Про це повідомляє Мінсоцполітики України.
Міністр соціальної політики України Марина Лазебна обговорила з місією Світового банку з питань пенсійних реформ подальшу співпрацю для розбудови стійкої та всеохоплюючої пенсійної системи.
За словами Лазебної, «Світовий банк сформував місію з фахівців різних напрямків — макроекономічного, фіскального, соціального захисту, людського розвитку, фінансового сектору, що дало змогу комплексно обговорити пенсійну політику, яка є наскрізною та взаємозалежною з багатьма іншими політиками в державі».
Як зауважила міністр, «опрацювали також конкретні технічні питання: як удосконалити систему індексації пенсій, як надати людині більше можливостей сформувати страховий стаж, як запобігти зростанню розриву в розмірах пенсій у жінок та чоловіків, хто більш дисциплінований у сплаті пенсійних внесків, що необхідно врахувати при запровадженні обов’язкових пенсійних накопичень».
Як зазначається, Світовий банк проведе фахову експертизу розроблених законопроєктів у пенсійній сфері; допомагатиме у якнайшвидшому запровадженні Єдиної інформаційної системи соціальної сфери, зокрема, Єдиного соціального реєстру; передасть Україні розроблену модель для прогнозування сценаріїв розвитку пенсійної системи на великих обсягах даних.
«В подальшому також домовились опрацювати систему пенсійних виплат, у якій будуть максимально збалансовані гарантована, страхова та накопичувальна складові з урахуванням можливостей бюджету, перспектив розвитку економіки та з прогнозом впливу тієї чи іншої побудови системи виплат на рівні заміщення пенсією заробітку», — повідомила Лазебна.
Як накопичити на пенсію? Як докупити страховий стаж до пенсії? Чи варто вкладати в НПФ? Відповіді на ці та інші питання про пенсії, ви зможете знайти в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас