Європейські регулятори готові дозволити таксі, що літають, перевозити пасажирів з 2024 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські регулятори готові дозволити таксі, що літають, перевозити пасажирів з 2024 року

Технології&Авто
270
У Європі базуються не менше шести компаній, що розробляють літальні апарати, придатні для пасажирських перевезень в межах міста або доставки вантажів у безпілотному режимі. Представники агентства, що відповідає за авіаційну безпеку, висловили готовність дозволити комерційну експлуатацію подібної техніки з 2024 року.
Відповідну заяву зробив Патрік Кі (Patrick Ky), голова Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA).
За його словами, комерційна експлуатація летючих таксі може початися в регіоні вже в 2024 або 2025 році. До кінця десятиліття ринок подібних послуг досягне щорічного обороту в 4,2 млрд євро, як вважають регулятори, а Європа на світовому ринку займе не менше ніж 31%, при цьому кількість нових робочих місць досягне 90 000.
Деякі розробки вже проходять процес сертифікації EASA, до 2024 року перші легкі літальні апарати вже можуть бути допущені до комерційної експлуатації в Європі.
Німецька компанія Volocopter, наприклад, розраховує продемонструвати свої літаючі таксі до початку Олімпійських ігор в Парижі в 2024 році. Мова поки що йде про експлуатацію керованих пілотами літальних апаратів, які будуть переміщатися за узгодженими маршрутами в межах міст.
Доставка вантажів по повітрю може здійснюватися безпілотними апаратами, а пасажирські безпілотники будуть допущені до експлуатації лише роки потому.
Опитування громадської думки серед жителів шести великих міст Європи показали, що до 71% респондентів зацікавлені в можливості використання електролетів як таксі, а 41% опитаних жителів Європи додали, що такі літальні апарати доречно було б використовувати для термінової доставки пацієнтів в медичні установи.
Громадськість також висловлює стурбованість впливом шуму, створюваного літальними апаратами, на життя птахів і комах, що мешкають в містах. Безпека польотів, включаючи інформаційну, також викликає серйозну стурбованість потенційних клієнтів літаючих таксі.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас