Aston Martin відмовиться від «механіки» наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Aston Martin відмовиться від «механіки» наступного року

Технології&Авто
410
Фірма Aston Martin повністю відмовиться від «механіки» наступного року — ручної коробки передач після рестайлінгу позбудеться Vantage AMR, а середньомоторний суперкар Vanquish не отримає трьохпедальної версії всупереч початковим планам. Причина прозаїчна: покупці суперкарів воліють модифікації з «автоматами».
Про майбутню відмову від ручних коробок передач розповів виданню Car Sales генеральний директор Aston Martin Тобіас Мьорс.
Топ-менеджер заявив журналістам, що «спортивні автомобілі сильно змінилися» і дав зрозуміти, що випуск модифікацій з «механікою» економічно недоцільний.
На думку Мьорса, більшість покупців Aston Martin воліють автоматичну трансмісію, тому в 2022 році автомобілі британського бренду з трьома педалями підуть в історію.
Цікаво, що всього п’ять років тому колишній бос марки Енді Палмер передрікав що «Aston Martin виявиться останнім автовиробником, який буде пропонувати спорткари з механічною коробкою передач».
У відставки трьохпедальних Aston Martin може бути ще одне пояснення, адже від механічних коробок передач нещодавно відмовився ключовий партнер британської марки — Mercedes-Benz. Замовляти ручну трансмісію на стороні і адаптувати її під силові установки AMG дорого і довго, тому повна відмова від «механіки» здається логічним рішенням.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас