Банк Англії визнав bail-in єврооблігацій ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії визнав bail-in єврооблігацій ПриватБанку

Фондовий ринок
501
Банк Англії ухвалив позитивне рішення за запитом Національного банку України (НБУ) про законність проведеної в кінці 2016 року за націоналізацію ПриватБанку (Київ) операції bail-in чотирьох випусків його єврооблігацій, випущених через британську спеціально створену компанію (SPV) Credit Finance plc на $ 595 млн.
Про це йдеться в повідомленні Банку Англії.
«Відповідно до розділу 89H Банк Англії вирішив визнати bail-in ПриватБанку, і Казначейство Її Величності схвалив це рішення», — сказано в повідомленні.
У ньому вказується, що таке визнання дає право розглядати проведену операцію як bail-in і згідно з англійським законодавством, але водночас не впливає на депозити в британських банках.
Банк Англії уточнив, що, згідно з розділом 89H закону про банківську діяльність 2009 року, він провів аналіз, щоб визначити, чи відповідає проведений третьою країною bail-in за своїми цілями і очікуваними результатами режиму банкрутства в Великобританії. Банк Англії може прийняти рішення про визнання лише за погодженням Казначейства Її Величності.
«Визнання не означає схвалення вжитих заходів і не має на меті вплинути на якесь правове оскарження цих дій, подане в юрисдикцію країни походження відповідно до законодавства України», — вказується в документі.
Bail-in – інструмент врегулювання неспроможності, який дозволяє списати або конвертувати акції, борги та інші зобов’язання банку для покриття збитків і рекапіталізації банку. Це також дозволяє покладати збитки на акціонерів і незабезпечених кредиторів шляхом анулювання або зменшення суми їхніх вимог. Цей інструмент знижує ймовірність того, що для порятунку банку будуть потрібні державні кошти.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас