У Мінсоцполітики пояснили, навіщо змінили правила призначення субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики пояснили, навіщо змінили правила призначення субсидій

Особисті фінанси
1474
В Україні змінили правила призначення субсидій: потрібно подавати нову заявку на її отримання. Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко пояснив, що нововведення необхідне для перезавантаження системи призначення субсидій.
Про це він розповів в ефірі програми «Перша Шпальта».
Заступник міністра зазначив, що якщо українець зробив разову дорогу покупку майна, товарів, робіт, послуг, валюти і т.д. – це буде підставою для відмови в наданні субсидії на наступні 12 місяців.
«Бувають випадки, коли людина оформляє субсидію і через кілька тижнів йде і купує валюти на 1 млн грн. І тут виникає логічне і нормальне питання до будь-якої людини, навіть не до державного службовця. Нормально працює ця система? Звісно, ні», – пояснив Музиченко.
Він запевнив, що гроші на виплату субсидій у держбюджеті закладені, і уряд не планує масштабно скорочувати кількість одержувачів житлової субсидії
Заступник міністра також нагадав, що з травня поточного року в Україні субсидії будуть виплачуватися виключно грошима. Так, українці матимуть 5 місяців не опалювального періоду, щоб підтвердити право на отримання субсидій.
В уряді зазначають, що за допомогою нововведень субсидію зможуть отримувати тільки ті, хто дійсно її потребує. За допомогою нових декларацій Мінсоцполітики планує «відсіяти» хоча б невеликий відсоток людей, які не сильно потребують державної допомоги і спроможні самостійно оплачувати рахунки за комуналку.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас