Аукціон Sotheby's вперше ввів оплату криптовалютою на торгах за картину Бенксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аукціон Sotheby's вперше ввів оплату криптовалютою на торгах за картину Бенксі

Фінтех і Картки
160
Робота британського художника Бенксі Love is in the Air («Любов витає в повітрі») буде продана на аукціоні Sotheby’s в Нью-Йорку.
Як повідомляється на сайті аукціонного дому, вперше твір мистецтва можна буде придбати за криптовалюту.
За словами організаторів, оціночна вартість картини Бенксі становить від 3 до 5 млн доларів. При цьому той, кому вдасться на аукціоні 12 травня зробити найбільш високу ставку, зможе оплатити покупку криптовалютою Bitcoin або Ethereum. Ставки, однак, як і раніше доведеться робити в доларовому еквіваленті.
«Будучи одним з найбільш відомих і провокаційних художників XXI століття, чиї вуличні та студійні роботи незмінно розширюють межі і викликають суперечки по всьому світу через унікальний погляд на політичні та соціальні проблеми, Бенксі підриває підвалини світу мистецтва», — відзначають організатори. За їхніми словами, «пропонуючи колекціонерам можливість купити Love is in the Air за криптовалюту, Sotheby’s віддає належне спадщині» художника.
«Це характерне нововведення, що відкриває шлях до подальшого застосування криптовалюти на аукціонах Sotheby’s, стало продовженням експериментів аукціонного будинку із застосуванням нових технологій <…>», — вказується в прес-релізі.
За словами організаторів, поява функції оплати криптовалютою «дозволяє переосмислити і розширити» можливості аукціонного будинку.
Картина являє собою полотно розміром 90 на 90 см, підписане самим автором. На полотні олійними фарбами зображений учасник акції протесту, що кидає букет квітів. Відповідно до опису на сайті Sotheby’s, полотно «нагадує про несправедливість і нерівність», а також «посилає сигнал надії».
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас