У світі стрімко зростають ціни на сировину – Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У світі стрімко зростають ціни на сировину – Bloomberg

Світ
816
Ціни на сировину стрімко ростуть з початку року, і ця тенденція, як очікується, продовжиться в міру пожвавлення світової економіки.
Про це пише Bloomberg.
Ціни на сталь, мідь, кукурудзу, какао-боби почали різко зростати в міру відновлення світової економіки і до цього момент вже досягли максимального рівня за кілька років.
«ФРС і центральні банки продовжують накачувати економіку грошима, не надто турбуючись про інфляцію, а значить тенденція продовжиться — незважаючи на те, що різке зростання цін на сировину в результаті призведе до подорожчання кінцевої продукції», — пише видання.
Головний драйвер, що підтримує зростання цін на сировинні товари, — поступове відновлення світової економіки, цитує Bloomberg аналітика UBS Group. Банк чекає, що зростання продовжиться, і в наступному році вони зростуть у ціні ще 10%.
Ціна на мідь за останній рік зросла на понад 90%. Головна причина — обіцянки країн Заходу стимулювати використання відновлюваних джерел енергії та електромобілів.
«Стрімко зростають ціни на зерно, що в майбутньому може поставити під удар фермерів. За останній рік вартість кукурудзи подвоїлася, а соєвий шрот подорожчав більш ніж на 40%. На цінах також позначається погана погода, яка підриває урожай в ключових країнах-виробниках, таких як Бразилія і Франція», — вказують журналісти.
Сталь дорожчає головним чином через те, що Китай скорочує виробництво сталі та алюмінію.
На думку видання, від зростання цін на сировину виграють експортери, в основному країни, що розвиваються. Імпортери, навпаки, постраждають.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас