Білл Гейтс розлучився з дружиною після 27 років шлюбу. Їхнє розлучення може стати найдорожчим в історії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білл Гейтс розлучився з дружиною після 27 років шлюбу. Їхнє розлучення може стати найдорожчим в історії

Світ
1304
Засновник однієї з найбільших компаній сучасності Microsoft Білл Гейтс розповів, що розлучається з дружиною. Разом вони прожили 27 років у шлюбі.
Крім особистого життя Гейтсів, величезна увага буде прикута до іншого – багатства Білла Гейтса: за даними Bloomberg Billion Index, прямо зараз він посідає четверту сходинку серед найбагатших людей світу зі статками в $146 млрд. У The New York Times задаються питанням, що буде з цими грошима далі? І пояснюють, чому це важливо.
Багатство в $146 млрд. Немає жодної інформації, як подружжя поділить $146 млрд. У випадку з розлученням Джеффа Безоса і Маккензі Безос, передбачалося, що дружина отримає до 50% всього капіталу чоловіка, але після підписання всіх документів про розлучення вона отримала 25% (що зараз оцінюється в понад $50 млрд).
Кошти сім’ї – в десятці різних активів:
  • акції Microsoft;
  • сотні тисяч гектарів землі в США, Гейтс – один з найбільших землевласників у Штатах;
  • інвестиційна компанія Cascade Investment;
  • частка в мережі готелів Four Seasons;
  • частка в Canadian National Railway;
  • частка в AutoNation;
  • інвестиції в десятки інших компаній;
  • нерухомість, включаючи особняк на 6 тисяч кв. м.
Bill and Melinda Gates Foundation. Фонд Білла і Мелінди Гейтс – найбільший за обсягом благодійний фонд у світі. Обсяг його виплат на різні програми вже склав $50 млрд. Фонд виділив $1 млрд на боротьбу з Covid-19, до цього активно брав участь у боротьбі зі спалахом Ебола, повсякчас виділяє гроші на найрізноманітніші освітні програми. В останні кілька років щорічний розмір допомоги становить близько $5 млрд. У фонді працюють 1600 осіб, географія допомоги – 92 країни по всьому світу.
Так чи інакше, розлучення вплине на роботу фонду. Гейтси заявили, що він продовжить роботу, але його структура трохи зміниться. Як саме – поки не відомо.
Залишається відкритим питання і подальшого фінансування фонду, оскільки у кожного з подружжя є і свої особисті проекти. У Білла – фонд Breakthrough Energy, мета якого – знизити викиди CO2 в атмосферу, у Мелінди – Pivotal Ventures з упором на інвестиції в розвиток жіночого підприємництва.
Чому це важливо: сім’ю Гейтсів називають чи не головними популяризаторами благодійності в світі. Через розлучення їхній проект Gates Foundation, а також ініціатива The Giving Pledge («Клятва дарування») залишаються в якомусь підвішеному стані і без зрозумілого майбутнього прямо зараз. І від того, чи зможуть вони розійтися мирно і без проблем, залежить імідж цих проектів і їхнє майбутнє, оскільки там не лише кошти Гейтсів, а й інших благодійників.
До речі, більше цікавих новин та корисної інформації в зручному форматі – в телеграм-каналі Finance.ua. Не забудьте підписатися! 🤫
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас