Розмитнення «єврономерів»: фахівці розповіли процедуру сертифікації та як не заплатити зайвого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розмитнення «єврономерів»: фахівці розповіли процедуру сертифікації та як не заплатити зайвого

Особисті фінанси
705
Нещодавно Верховна Рада на позачерговому пленарному засіданні в другому читанні ухвалила два законопроєкти щодо розмитнення автомобілів на європейській реєстрації. Так, для легалізації автівки на «єврономерах» дається всього 180 днів від моменту вступу в силу закону.
Експерти розповіли про процедуру сертифікації, зміні вартості і економії. Окрім того, фахівці звернули увагу на випадки шахрайства, і дали поради, як не переплатити за розмитнення.
Перш за все, порядок сертифікації під час розмитнення «єврономера» наступний:
  • транспортний засіб має бути справним;
  • необхідно подати заяву з оригіналами таких документів: заява, паспорт 1,2 сторінки, прописка, ідентифікаційний код, договір купівлі-продажу, реєстраційний документ (техпаспорт);
  • оплатити вартість сертифікації.
Зазначається, що раніше, аби розмитнити автомобіль, необхідно було отримати «сертифікаційну довідку» (ціна її близько 600−1000 гривень) перед подачею митної декларації. А вже після митного оформлення перед постановкою на облік в МРЕВ (сервісний центр) необхідно було зробити сертифікат відповідності, за який брали в середньому 3,5 тисячі гривень, але іноді й до 5 тисяч гривень.
Зараз є можливість робити сертифікат відповідності перед митним оформленням без «сертифікаційної довідки», і за найнижчими цінами за «сертифікат». Таким чином можна заощадити майже вдвічі.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас