У МВС анонсували інвентаризацію недобудов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВС анонсували інвентаризацію недобудов

Нерухомість
719
Міжвідомча робоча група з питань сприяння постраждалим інвесторам у добудові об’єктів незавершеного житлового будівництва напрацювала постанову Кабміну, яка дозволить проводити інвентаризацію недобудов.
Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає пресслужба МВС.
«Робоча група підготувала Постанови КМУ „Про проведення інвентаризації недобудов“, наразі проєкт опрацьовується в Мінрегіоні та найближчим часом буде направлено до КМУ. Саме ця постанова виведе в законодавче поле питання того, як треба інвентаризувати незаконні забудови, щоб вони відображались у державному реєстрі», — сказав Антон Геращенко.
Заступник міністра також зазначив, що по об’єктах недобудов компанії «Укробуд» була організована зустріч нового керівництва з корпорацією «Київміськбуд» з питання передачі в експлуатацію житлових комплексів.
«Що стосується недобудов компанії „Укробуд“, ЖК „Деміївський квартал“ та „Флагман“, то виявили бажання вивчити питання можливої добудови указаних ЖК дві будівельні компанії. З ними проведено зустрічі та надано первинну документацію для вивчення. Компанією „ДТЕК“ для ЖК „Деміївський квартал“ проведено попередні розрахунки вартості проєктів побудови електричної підстанції», — сказав він.
Водночас заступник міністра наголосив, що робота з вкладниками, які постраждали від незаконних дій забудовників, триває не лише в столиці.
В Харкові на сесії міськради вже прийнято рішення про виділення земельної ділянки в оренду для ЖК «Новий дім на Ньютона». Готується підписання договору.
Крім того, після проведення зустрічі з інвесторами ЖК «Героїв Сталінграду» слідчі ГУНП в Харківській області ведуть розслідування по ряду кримінальних проваджень.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Міністерство внутрішніх справ України, Національний Банк України, Служба безпеки України, Київська міська державна адміністрація, Фонд гарантування вкладів, Міністерство розвитку громад та територій й інші сторони підписали Меморандум про допомогу потерпілим від недобросовісних дій ліквідованого банку «Аркада».
  • МВС України в рамках Меморандуму взяло на себе зобов’язання забезпечувати публічний порядок та безпеку, а також провести повне та неупереджене досудове розслідування кримінальних проваджень, що здійснюються Нацполіцією, за фактами привласнення коштів банку «Аркада».
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас