На порталі «Дія» з’явиться нова функція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На порталі «Дія» з’явиться нова функція

Особисті фінанси
8031
Команда Міністерства цифрової трансформації презентувала нову функцію статичного QR-коду.
Про це повідомляє пресслужба міністерства.
«Незабаром початок туристичного сезону та команда Міністерства цифрової трансформації презентує на порталі Дія нову функцію Статичний QR, яка допоможе представникам із різних сфер бізнесу, у тому числі готельного, та їхнім клієнтам прискорити процес передачі документів», — повідомив керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік.
Для чого це необхідно:
  • завдяки нововведенню туристам буде набагато простіше передавати документи, адже цей інструмент зможе швидко відтворювати копії потрібних документів для організацій.
Як це працює. Для цього компанії потрібно зареєструватись на порталі Дія та створити унікальний код. Потім відвідувачі зможуть поділитися своїми особистими паперами.
«Наприклад, при заселенні в готель користувач зможе відкрити сканер у себе в Дії, навести на QR-код, який компанія розмістить у себе на ресепшені, потім, відсканувавши цей QR-код, на смартфоні користувача в Дії з’явиться запит на надання копії е-документа. Після підтвердження, користувач за допомогою Дія підписує документи та зі свого мобільного пристрою відправляє дані на електронну пошту компанії», — пояснив Банік.
Також компанія може вказати, які саме документи їм необхідні для надання послуг.
«Важливо, що компанія не зможе вимагати від клієнта додаткові копії документів і надлишкові копії даних», — підкреслив керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифри.
Зі статичним QR-кодом не потрібна технічна інтеграція, сканери QR-кодів, штрихкодів та безліч полів для введення коду платника податків та паспортних даних.

Довідка Finance.ua:

  • Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував появу на порталі і в додатку «Дія» нової послуги для українських підприємців. Незабаром ФОПи зможуть сплатити податки і подати декларацію через «Дія».
  • «Укрпошта» почала приймати електронні документи в мобільному додатку для оцифрованих документів і послуг «Дія» для здійснення платежів.
  • Онлайн-сервіс Міністерства внутрішніх справ Електронний кабінет водія запровадив послугу уточнення даних, що дозволяє провести верифікацію цих документів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас