ЄС влітку відкриє кордони для вакцинованих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС влітку відкриє кордони для вакцинованих

Світ
1193
Європейський союз протягом літа відкриється для в’їзду для туристів, щеплених вакцинами від коронавірусу, затвердженими Європейським агентством з лікарських засобів.
Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен, повідомляє New York Times.
Зазначається, що швидкі темпи вакцинації в США і переговори між американською владою і Європейським союзом про те, як зробити сертифікати вакцинації прийнятними в якості доказу імунітету для туристів, дозволять Єврокомісії рекомендувати зміну політики, яка могла б забезпечити відновлення трансатлантичних подорожей для відпочинку.
У публікації не уточнюються деталі такого рішення, зокрема, в деяких цитатах президента Єврокомісії йдеться про вакцинацію саме в США, а в інших — загалом про осіб, щеплених визнаними в ЄС вакцинами, без прив’язки до країни щеплення.
«Наскільки я бачу, американці використовують вакцини, затверджені Європейським агентством з лікарських засобів. Це дасть можливість вільного пересування і подорожей в Європейський Союз», — сказала Урсула фон дер Ляйен.
«Оскільки очевидно одне: всі 27 держав-членів беззастережно приймуть всіх, хто щеплений вакцинами, схваленими EMA», — додала вона. Агентство схвалило всі три вакцини, які використовуються в США, а саме Moderna, Pfizer/BioNTech і Johnson & Johnson.
Фон дер Ляйен не назвала конкретних дат, коли саме можуть відкритися туристичні поїздки або подробиці того, як це буде відбуватися. Але її коментарі – це твердження високого рівня про те, що чинні обмеження на поїздки повинні бути змінені на підставі сертифікатів про щеплення.
Вона додала, що відновлення подорожей буде залежати «від епідеміологічної ситуації, але ситуація поліпшується в Сполучених Штатах, як, сподіваємося, поліпшується і в Європейському союзі».
Дипломати з європейських туристичних країн, в основному на чолі з Грецією, тижнями доводили, що критерії блоку для визначення того, чи є країна «безпечною», заснований тільки на низькому рівні випадків захворювання Covid-19, швидко стають неактуальними, враховуючи перебіг прищеплювальної кампанії в США, Великобританії та деяких інших країнах.
Протягом кількох тижнів між представниками Європейського союзу і США тривають технічні дискусії щодо того, як практично і технологічно зробити сертифікати вакцин з кожного місця широко застосовуваними, щоб громадяни могли використовувати їх для подорожей без обмежень.
Ці дискусії тривають, заявили чиновники в Брюсселі, і не виключено, що найближчим часом буде прийнято рішення, яке дозволить людям вільно подорожувати на основі сертифіката про щеплення.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас