В Україні змінять процедуру присилання «листів щастя» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні змінять процедуру присилання «листів щастя»

Особисті фінанси
1560
В Україні “листи щастя” планують не надсилати водіям, які сплатили штраф протягом 15 днів.
Відповідний законопроєкт №5058 за основу схвалили народні депутати у Верховній Раді, повідомляє Адвокат Права в Telegram.
“На сьогодні на автодорогах України діє автоматичний режим притягнення до відповідальності, згідно з яким запис окремих видів правопорушень проводиться «стаціонарними» комплексами, та режим фотозйомки (відеозапису), який передбачає фіксацію порушень правил зупинки, стоянки та паркування «в ручному режимі» поліцейськими або інспекторами з паркування”, – сказано в повідомленні.
Як це працює зараз? Постанова про накладення адміністративного стягнення надсилається порушнику протягом 3 днів з дня її винесення рекомендованим листом з повідомленням на адресу місця реєстрації (проживання) фізичної особи.
Що зміниться? Постанова про накладення адміністративного стягнення буде надсилатись відповідальній особі рекомендованим листом з повідомленням на адресу місця реєстрації (проживання) фізичної особи тільки якщо не була сплачена протягом 15 робочих днів з дня її винесення.
“Для порушників, які сплачують штраф у перші 10 днів, діє 50% знижка. Тому абсолютна більшість автолюбителів, не чекаючи «листів щастя», у перші дні після порушення виконують винесені постанови та оплачують штрафи в особистому кабінеті водія ГСЦ МВС, по повідомленню про адмінправопорушення, залишеному на лобовому склі транспортного засобу, або використовують різноманітні електронні сервіси, які невідкладно інформують про притягнення до відповідальності”, – додає Адвокат Права.
За його словами, зараз оригінал постанови про притягнення до адмінвідповідальності незалежно від погашення штрафу обов’язково надсилається на поштову адресу власника або належного користувача (водія) транспортного засобу. Таким чином, автолюбителі після оплати штрафу та виконання відповідної постанови через деякий час отримують цю саму постанову знову. У постанові не зазначається про те, що штраф по ній вже сплачено, а тому деякі громадяни отримують додатковий стрес і оплачують її ще раз.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас