Рада ухвалила закони про пільгове розмитнення авто на єврономерах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила закони про пільгове розмитнення авто на єврономерах

Казна та Політика
3194
Верховна Рада ухвалила закони «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об’єктом оподаткування якими є транспортні засоби» (№ 4643-д) і «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України» (№ 4644-д), якими встановлюється пільгова ставка та нові правила для розмитнення автомобілів на єврономерах.
Що передбачають нові закони:
  • пільгове розмитнення авто за новою формулою;
  • вона діятиме впродовж 180 днів після того, як закони введуть в дію (через місяць після оприлюднення);
  • для учасників бойових дій, які були на фронті не менше 90 днів, цей термін подовжили до 270 днів.
За новою формулою вартість авто не береться до уваги, а для його легалізації братиметься до уваги лише вік, об’єм та тип двигуна.
На які авто поширюється пільговий режим:
  • на транспортні засоби, з року випуску яких минуло більш ніж 5 років і які були завезені до України до кінця 2020 року. Автівки мають бути лише в особистому користуванні;
  • дія закону не поширюється на авто, які не відповідають стандарту «Євро-2», та на машини, ввезені після 31 грудня 2020 року;
  • також авто не повинно походити з «країни-агресора» чи тимчасово окупованої території.
За задумом авторів проєктів, повна вартість розмитнення не повинна перевищувати 1 000 євро.
Закон «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України», звільняє від штрафних санкцій власників авто на єврономерах, які були ввезені до кінця 2020 року за умови одноразової сплати 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Закон набирає чинності наступного дня після його опублікування та буде введено в дію через місяць з дня набрання чинності.
Документом також доручено Кабміну винести на розгляд ВР законопроєкт про спрямування у 2021 році надходжень від податку на додану вартість та акцизного податку, сплачених відповідно до цього закону на заходи, спрямовані на вакцинацію від COVID-19.
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги за кредитними продуктами і пропонуємо кращі варіанти.

Порівняти і замовити кредит

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас