Як змінилися суми субсидій на оплату комуналки і в якому регіоні виплати найщедріші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як змінилися суми субсидій на оплату комуналки і в якому регіоні виплати найщедріші

Казна та Політика
1824
Середній розмір субсидій в Україні в березні зріс на 13,6% в порівнянні з лютим, до 1686 гривень. Допомогу на оплату комуналки від держави отримали 2,95 млн українських сімей. На це з держбюджету витратили 4,8 млрд гривень.
Про це пише сайт Сегодня з посиланням на дані Міністерства соціальної політики.
Найбільший середній розмір субсидії – в Рівненській області (2012 грн). Найменший – в Одеській області (1193 грн).
Загалом у березні по субсидії звернулися 134,9 тис. сімей, а призначена субсидія була 72,9 тис. домогосподарств. 4,52 млрд гривень субсидій були виплачені в готівковій формі, а 274 млн грн — в безготівковій.
Як розраховують розмір субсидії
Частину рахунка за комунальні послуги субсідіант оплачує сам. Це т.зв. обов’язковий платіж, він визначається окремо для кожної родини (за формулою). Принцип такий: чим нижчі доходи домогосподарства, тим менший відсоток обов’язкової плати. Обов’язкова частина платежу залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу.
Сама субсидія призначається в розмірі різниці між вартістю послуг ЖКГ (в межах соціальної норми житла та соціальних нормативів) і розміром обов’язкової частки платежу.
У більшості випадків, щоб звернутися по субсидію, потрібно подати лише два документи — заява та декларація. Всю іншу інформацію органи соцзахисту отримують за запитами від податкової служби, Пенсійного фонду, МВС, органів місцевого самоврядування та постачальників комунальних послуг.
Як раніше пояснювала міністр соціальної політики Марина Лазебна, українців з низькими доходами закликають і надалі звертатися по допомогу, адже грошей на субсидії у держави достатньо.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас