В Україні пройшли перші автоматизовані торги газом, який зберігається в ПСГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні пройшли перші автоматизовані торги газом, який зберігається в ПСГ

Енергетика
212
Оператор підземних газосховищ і Українська енергетична біржа (УЕБ) провели перші операції з купівлі-продажу газу в ПСГ через електронну платформу біржі.
Про це повідомляє пресслужба Укртрансгазу.
«Учасники ринку вже випробували алгоритм, уклали і успішно виконали перші угоди. Це дало старт новому етапу роботи газового ринку України. Відтепер торгові операції з газом повністю диджиталізовані, тривають за значно скороченою тимчасовою процедурою і проходять онлайн, з широким колом учасників і меншою кількістю документообігу», — зазначили в УТГ.
Послуга біржових торгів газом в ПСГ, яку надають спільно Оператор газосховищ України і УЕБ, поки що поширюється на розмитнений газ. І найближчим часом вона стане можливою і для газу, що зберігається в українських сховищах в режимі «митний склад» і «митний склад + shorthaul». Тепер приєднатися до торгів зможуть іноземні трейдери, які працюють саме з нерозмитненим газом, зазначили в Укртрансгазі.
«З 2020 року Оператор газосховищ системно працює над розширенням переліку своїх послуг і створенням нових можливостей для клієнтів. Торгівля природним газом у ПСГ на електронній платформі Української енергетичної біржі – наш крок у цьому напрямку. Більш того, автоматизація торгових операцій з природним газом, який зберігається в ПСГ, — наш вагомий внесок у розвиток газового ринку України в цілому», — зазначив в.о. генерального директора Укртрансгазу Сергій Перелома.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас