Кияни заборгували за тепло 4,6 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни заборгували за тепло 4,6 млрд грн

Особисті фінанси
213
Заборгованість жителів Києва за спожите тепло в опалювальному сезоні 2020/2021, що вже завершився, зросла на 17% в порівнянні з попереднім сезоном.
Про це повідомив на брифінгу директор СП «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін.
«Загальна заборгованість в цьому опалювальному сезоні зросла на 17% в порівнянні з минулим. Це великий приріст. Станом на 1 квітня 2021 року заборгованість склала близько 4,6 млрд грн», — повідомив він.
При цьому Лопатін зазначив, що «Київтеплоенерго» вживає і буде посилювати заходи впливу до злісних боржників. За його словами, в топ-10 таких, як і раніше, входять власники житла, площа якого становить не менше 200 квадратних метрів.
Згідно з представленою ним презентацією, найбільша заборгованість становить 363,4 тисячі грн по квартирі на вулиці Івана Франка. Загальна заборгованість споживачів з топ-10 досягла 2,2 млн грн (на початок березня вона складала 1,8 млн грн).
Разом з тим Лопатін вказав, що «Київтеплоенерго» створило всі умови для укладання договорів реструктуризації боргів, в тому числі в онлайн-режимі.

Показники «зі стелі»? Від чого залежать ваші рахунки за опалення 👛

«Ми розуміємо, що борги виникають і з об’єктивних причин. З тими, хто бажає їх погасити, ми завжди готові укласти договори реструктуризації», — сказав директор «Енергозбуту», акцентувавши, що реструктуризація не змінює загальну суму боргу.
Підбиваючи підсумки опалювального сезону, Лопатін повідомив, що найвищу середню ціну за опалення кияни платили в лютому — 34,79 грн за квадратний метр, коли температура повітря по місяцю становила -4,7 градуса; а найнижчу в листопаді – 25,69 грн за квадратний метр при середньомісячній температурі +3,8 градуса.
Таким чином, середньозважена вартість опалення квадратного метра житла в обладнаних приладами обліку будинках при незмінному тарифі в 1654,41 грн/Гкал в середньому склала 30,79 грн.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас