Міжбанк: зберігається інтрига з обліковою ставкою НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: зберігається інтрига з обліковою ставкою НБУ

Валюта
531
Четвер на валютному ринку пройде досить динамічно.
З одного боку, поки що зберігається інтрига в частині рішення Нацбанку щодо облікової ставки. О 14:00 буде оголошено рішення Правління НБУ, і за нашим прогнозом її підвищать з чинних 6,5% річних до 7%. Швидше за все, нерезиденти також чекають її підвищення і залежно від рішення регулятора — будуть сьогодні і в найближчі дні по-різному поводитися на вторинному ринку ОВДП. Це буде позначатися і на їхніх виходах на валютний міжбанк. Вони зазвичай проходять через Сітібанк, і його виходи з купівлею/продажем валюти під подібні операції іноземців — істотно впливають на ситуацію на торгах і курсовий тренд.
З іншого боку — починається період бюджетних платежів, і гривня в дефіциті, що грає на руку нацвалюті і зміцнює її позиції. Експортерам зараз немає особливої потреби притримувати валютну виручку, а їхні надії спільно зі спекулянтами на швидкий зліт котирувань істотно вище 28 гривень — постійно стикаються з суворою реальністю. У бізнесу в період локдауну немає особливого надлишку гривні, і валютні операції у клієнтів-покупців вельми обмежені. А раз так, то і попит на валюту у представників реального сектору невеликий. У подібній ситуації особливо «розігнати» курс продавцям не вдається. Тому сьогодні спекулянти в основному будуть заробляти тільки у форматі «в дві сторони» без особливої гри «на підвищення» або «на зниження». Паралельно вони постараються заробити на стрибках курсу євро. Ралі по парі євро / долар на міжнародних ринках тривають, мета в 1,20 долара за євро вже не за горами, і це хороший шанс на цьому заробити. Грою за курсом євро щодо гривні сьогодні і продовжать активно займатися спекулянти.
В іншому ж клієнти будуть закривати поточні господарські операції і готуватися до сплати податків.
За нашими прогнозами, статистика міжбанку 15 квітня не перевищить $ 130−145 млн при здійсненні до 580 угод. Ми як і раніше не прогнозуємо виходів на торги Нацбанку з інтервенціями з купівлі/продажу долара, оскільки ринок сам знаходить відносну рівновагу між попитом і пропозицією, а також компроміс по курсу. Тому регулятору зараз немає особливого сенсу активно виходити на ринок.
Котирування міжбанку, за прогнозами, в четвер будуть в межах: долар — коридор 27,80 — 28,05 грн, євро — коридор 33,25−33,60 грн.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США — 27,89 / 27,91
Євро — 33,34 / 33,37
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас