Кабмін посилив вимоги при призначенні субсидій: враховуватимуть доходи від депозитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін посилив вимоги при призначенні субсидій: враховуватимуть доходи від депозитів

Особисті фінанси
2646
14 квітня Уряд прийняв проект постанови, яким посилив адресність надання житлових субсидій для забезпечення державної соціальної підтримки населенню та здійснення заходів ефективного і раціонального використання бюджетних коштів.
Так, проектом пропонується:
  • переглянути підходи до врахування майнового стану, зокрема під час призначення житлових субсидій враховувати отримані доходи від депозитів, дивіденди від цінних паперів тощо;
  • скасувати діяльність та повноваження комісій, утворених місцевими органами влади, щодо прийняття рішення про призначення житлових субсидій в окремих випадках за наявності умов, за яких така субсидія не призначається;
  • посилити вимоги під час призначення житлових субсидій у частині здійснення одноразових вартісних покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону тощо.

Найкращі картки для оплати комуналки 🚿

Нагадаємо, Мінсоцполітики пропонує перевести всі субсидії в грошову форму. У такому разі громадяни, яким призначено житлову субсидію, зобов’язані щомісяця самостійно сплачувати вартість фактично спожитої ними послуги з урахуванням виплаченої їм готівкою житлової субсидії.

Довідка Finance.ua:

  • З початку 2021 року у зв’язку з децентралізацією змінюються підходи до реалізації жителями територіальних громад права на соціальний захист.
  • Раніше в Мінсоцполітики заявили, що одержувачі субсидій не відчують підвищення тарифів, а ті, кому буде важко оплачувати ЖКП, можуть звернутися для оформлення субсидії.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас