Є всі механізми: експерт пояснив, чи можуть забрати квартиру за борги з ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Є всі механізми: експерт пояснив, чи можуть забрати квартиру за борги з ЖКГ

Особисті фінанси
5612
Стало відомо, чи можуть забирати квартири в українців за борги з комунальних послуг.
Як розповів експерт з питань ЖКГ Олег Голубенко в ефірі каналу «Україна 24», це досить тривала процедура.
При цьому він пояснив, що така ймовірність зберігається.
«Насправді можуть забрати. Для цього є всі інструменти, всі механізми у постачальника. Постачальник може в спрощеному порядку подати безпосередньо до суду і отримати судовий наказ на стягнення заборгованості. Після того як цей судовий наказ не буде оскаржений безпосередньо самим боржником, споживачем, який заборгував за житлово-комунальні послуги, матеріали передаються у виконавчу службу, і виконавча служба може проводити цілий комплекс заходів — арештовувати рахунки, обмежувати боржника в певних можливостях, в правах, арештовувати майно зокрема», — пояснив він.
Експерт уточнює, що безпосередньо про квартиру «навряд чи йдеться, тому що розмір заборгованості повинен бути порівнянний з вартістю житла».
«Тим більше, є в законодавстві ціла низка можливостей щодо захисту самих мешканців, в тому числі коли мова йде про наявність зареєстрованих неповнолітніх дітей в будинку тощо. Тут проблема досить серйозна, комплексна. Потрібно не допускати боргів, а державі робити все можливе для того, щоб надалі як мінімум ці борги не накопичувалися», — зазначив Голубенко.
Відзначається, що борг українців з оплати послуг ЖКГ в кінці лютого зріс до позначки в 82,1 млрд грн, що на 1,1 млрд грн більше, ніж у січні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас