Європа призупинила закачування газу в свої «підземки» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа призупинила закачування газу в свої «підземки»

Енергетика
2607
Європа зупинила кампанію із закачування газу в свої підземні сховища для відбору через холодну погоду в квітні. П’ять днів поспіль Австрія, Німеччина, Чехія, Данія, Болгарія, Нідерланди і Франція витрачали запаси природного газу.
За даними Gas Infrastructure Europe, з 6-го по 10 квітня європейські «підземки» сумарно працювали на відбір, а не на закачування.
При цьому сезон відбору газу для європейців став рекордним — майже весь час його обсяги перевищували закачування. А несподівано викреслений з графіка тиждень ставить серйозне завдання щодо збільшення інтенсивності закачування в дні, що залишилися.
Загалом за опалювальний сезон (IV квартал 2020-го і I квартал 2021 року) очікувалося, що відбір складе 80,8 млрд куб. м, а нетто-відбір (за вирахуванням паралельного закачування) — 69,7 млрд куб. м. Попередній рекорд було поставлено в 2017—2018 рр. (79,9/69,3 млрд куб. м).
Зазначимо, що в європейські країни слідом за хвилями тепла в кінці лютого і середині березня з початку квітня прийшла нетипово холодна погода. Цього тижня денна температура повітря продовжить зростання, але нічна буде, як і раніше, тяжіти до нульової позначки.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас