Слідом за вакцинами Індія зупинила експорт ліків від COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слідом за вакцинами Індія зупинила експорт ліків від COVID-19

Світ
640
Через сильний сплеск захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 влада Індії прийняла рішення тимчасово зупинити експорт лікарських препаратів для лікування коронавірусу доти, поки ситуації не покращиться.
Про це йдеться в опублікованій заяві на сайті уряду Індії.
Повідомляється, що на сьогодні в Індії зафіксовано 1,08 млн активних випадків COVID-19. Прогнозують, що їх число в найближчому майбутньому буде тільки зростати.
У заяві сказано, що сім компаній на території Індії займаються виробництвом препарату «Ремдесивір», який використовується для лікування коронавірусної інфекції. Щомісяця вони випускають близько 39 млн одиниць даного препарату.
«Зважаючи на вищенаведене, уряд Індії заборонив експорт ін’єкцій „Ремдесивіруа“ і активних інгредієнтів препарату доти, поки ситуація не покращиться», — сказано в заяві.
Згідно з даними міністерства охорони здоров’я Індії, з початку пандемії в Індії було зафіксовано 13,5 млн випадків зараження на коронавірус. За весь час від COVID-19 померли 170 тис. осіб.
Як повідомляли Українські Новини, постачання наступної партії вакцини від коронавірусу Covishield може бути відкладене на певний термін.
Крім того, керівництво фармацевтичної компанії Serum Institute of India, яка є одним з найбільших у світі виробників вакцин, зможе відновити експорт препаратів для профілактики коронавірусної інфекції COVID-19 в інші країни до червня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас