Зміни в організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги (роз’яснення ПФ) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зміни в організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги (роз’яснення ПФ)

Особисті фінанси
2558
До 1 вересня 2021 року Пенсійний фонд України проведе перший конкурс для відбору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України. До його проведення виплату і доставку пенсій здійснюватиме АТ «Укрпошта».
Про це пише Пенсійний фонд України у facebook.
За місцем фактичного проживання з 1 вересня 2021 року отримуватимуть пенсії та грошову допомогу:
  • люди з інвалідністю І групи;
  • особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;
  • особи, які досягли 80-річного віку;
  • одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.
Такі особи отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за власним вибором: або через організацію, відібрану на конкурсі, або через обраний самостійно банк з числа уповноважених.
Інші категорії пенсіонерів, які на сьогодні отримують виплати у відділеннях АТ «Укрпошта» або з доставкою додому листоношами, до 1 вересня 2021 року повинні обрати один з уповноважених банків для здійснення подальшої виплати пенсій з переліку.
Якщо до визначеного терміну громадяни не зроблять вибір – виплата пенсій для таких одержувачів з 1 вересня 2021 року здійснюватиметься через поточний рахунок в АТ «Ощадбанк», який буде відкритий за зверненням органу Пенсійного фонду України, про що одержувача буде проінформовано.
Громадяни можуть будь-коли змінити уповноважений банк за власним бажанням.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінетом Міністрів України 29 березня 2021 року прийнято постанову № 277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України».
  • З 1 квітня українським працюючим пенсіонерам підвищили пенсії. Виплати в квітні отримають близько 2,7 млн українців. Підвищення пенсії передбачається для пенсіонерів, які ще не вийшли на заслужений відпочинок. Для надбавок буде враховуватися їх страховий стаж і зарплата (виплати будуть за умови, що у них набралося 24 місяці додаткового стажу).
Читайте важливі новини та поради щодо нарахування пенсій в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас