СБУ заблокувала поширену схему шахрайства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ заблокувала поширену схему шахрайства

Кримінал
1131
Служба безпеки України заблокувала незаконну діяльність угруповання, яке викрадало кошти з банківських карток українців. Про це повідомили на сайті СБУ.
Затримані «заробляли» майже мільйон гривень щодня на своїй діяльності. Схема існувала кілька місяців. Виявилося, що організаторами незаконної схеми виявилися жителі Запорізької області і Дніпра. Офіс угруповання був у Мелітополі.
Схема шахрайства досить поширена і не нова. Учасники угруповання видавали себе за працівників банків. «Співробітники» фінансових установ дзвонили клієнтам певних банків і виманювали всю інформацію з карток — пін-код, CVV-код, номер картки, інформацію про останні платежі.
Після того як шахраї дізнавалися всі дані, вони отримували доступ до картки жертви і виводили звідти гроші. В офісі кол-центру були проведені обшуки, в ході яких виявлено 51 од. комп’ютерної техніки, необхідне обладнання, що забезпечує IP-телефонію, інструкції для операторів і інші докази протиправної діяльності. Все обладнання вилучено та відправлено на експертизу. Триває слідство.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас