У Міненерго пояснили, чому ціна на газ не знижується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міненерго пояснили, чому ціна на газ не знижується

Енергетика
1917
Ціна на газ в Україні не знижується через підвищений попит на блакитне паливо в Європі. Зараз ціна на газ встановлена на рівні 6,99 грн/м3 і нижче.
Про це пише РБК-Україна.
Причиною попиту на газ в Європі стала відносно холодна зима, яка призвела до того, що великі обсяги газу було піднято з сховищ для забезпечення надійної роботи систем опалення та промисловості.
«Наразі обсяги газу у більшості сховищ ЄС не перевищують 20%, що є причиною зростання попиту на цей ресурс, а отже, ціна на європейському ринку не буде різко знижуватися, як ми могли бачити це в 2020 році (з-за низького попиту, але високої пропозиції)», — відзначили в Міністерстві енергетики.
Також там зазначили, що кон’юнктура на європейському ринку, відповідно, буде впливати і на ціни на українському ринку.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 травня 2021 року всі побутові споживачі природного газу будуть переведені на річний контракт з фіксованою ціною ресурсу.
  • Голова представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман раніше заявляв, що повернення до контролю над цінами на природний газ є не лише вкрай неефективним способом субсидування домогосподарств, а також призводить до зловживання ресурсами через корупцію та стримування впровадження енергоефективності.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас